בשנתיים האחרונות יש תופעה חדשה; זה ממש לא נדיר למצוא בסדנאות בישול טבעוני שמיועדות לציבור הרחב גם פנים מוכרות. כן, כן, אם תסתכלו היטב בין הצעירים והצעירות, הבשלנים והבשלניות, הטבעונים והצמחוניות שבאים ללמוד כיצד לבשל אוכל טבעוני ובריא עבור עצמם אפשר לזהות גם שמות גדולים של שפים ושפיות באותן סדנאות בישול. הם באים ללמוד כיצד להכין מנות טבעוניות משובחות עבור קהל הסועדים שפוקד את המסעדות שלהם.
ולמרות שטבעוניים הם עדיין בגדר קבוצת מיעוט בישראל וכן בעולם כולו, אי אפשר שלא לראות את המהפכה הטבעונית שמתרחשת לנגד עינינו. יותר ויותר סלבריטאים וידועים מצהירים בפומבי שהם טבעוניים, ביניהם אפשר לציין את: חואקין פיניקס, אליסיה סילברסטון, ג'וני דפ, אלן דג'נרס, הזמר אשר, עוז זהבי, ברד פיט, קייסי אפלק, ראסל ברנד, אלק בולדווין, תום יורק, ג׳ארד לטו, מייק טייסון, מוריסיי וזו רק רשימה חלקית.
ובנוסף, שפים מוכרים ברחבי העולם מנסים לשכנע אותנו אף הם לנטוש את החיים הקרניבורים ולעבור לקולינריה קצת אחרת, קולינריה של חמלה על טהרת המטבח הטבעוני. השף המוכר ביותר בתחום זה הוא ללא ספק – ג'ימי אוליבר, שעושה לילות כימים על מנת ללמד אותנו, הציבור, איך לעבור לאורח חיים בריא יותר.
ועם ארסנל כל כך מרשים של שמות מוכרים די נהיר, אפוא, מדוע יותר ויותר שפים ושפיות עוברים סדנאות בישול טבעוני ומרעננים את התפריט במסעדות שלהם.
הקהילה הטבעונית שמה את הצמחים בלב התודעה ובמרכז הצלחת
טבעונים הופכים אט אט לקהילה גדולה, משכנעת ומשפיעה, ובעוד אנחנו כותבים שורות אלו מצטרפים אליה עוד עשרות אלפי חברים בכל רחבי העולם.
יש שפע של סיבות להפוך לטבעוני, לכל אחד יש את הטיעון שלו. ייתכן והעובדה שכל ילד שלישי סובל מהשמנת יתר, אולי הרופא המשפחתי הפציר לעבור לאורח חיים בריא יותר פן יתפתחו סכרת, מחלות לב או סרטן. אולי כל הדיבור הקולני הזה סביב אקולוגיה והסביבה גורם לאדם לשנות את אורח חייו, וייתכן אנשים פשוט קצו בתעשיות המזון מן החי שמתאכזרות על בסיס קבוע בחיות. כך או כך, צמחים מתחילים לככב בארוחות ובמנות של מסעדות רבות ברחבי העולם והם גם נראים פתאום הרבה יותר מרשימים.
זה גם לא הכול או לא כלום (למרות שיש טבעוניים שלא יסכימו איתי על כך). יש גם לא מעט אנשים שבוחרים רק להפחית את כמות המזון מן החי שהם אוכלים – למינימום. מארק ביטמן עיתונאי מהניו יורק טיימס אמר פעם: "תהיו טבעונים עד 6 בערב, אחר כך תאכלו מה שאתם רוצים". או מה שמייקל פולאן הציע: "אכלו אוכל, לא יותר מדי ובעיקר צמחים". ואם לא די באלו, אז רק לאחרונה דן בוטנר, חוקר של נשיונל ג'אוגרפיק, מצא שהאנשים שחיו הכי הרבה זמן אלו הם אנשים שחיו בתרבויות טבעוניות לאורך ההיסטוריה שלהם. בתרבויות אלו, אכילת בשר הייתה אירוע נדיר יותר והוא הוגש בעיקר בהתכנסויות חברתיות."
אין ספק שהמסרים של קהילת הטבעונים המתרחבת הינם ברורים ומגיעים להרבה מאוד אוזניים. אנשים מקשיבים ומשנים את אורחות חייהם. בעידן שבו כמעט כל אדם עשירי מגדיר עצמו טבעוני או צמחוני, די ברור מדוע שפים ישראלים החלו לפקוד סדנאות בישול טבעוני.
להגיב